Uncategorized

Energetisch therapie: een opleiding voor therapeuten

Energetisch therapeut opleiding

Energetica kan worden omschreven als de studie van de aard van energie. Energie is een primair, onveranderlijk en onverwoestbaar aspect van al het leven. In therapie is Energetica een therapiemethodologie die zich richt op Altered States of Consciousness (ASC) en de ervaring van 'Energie'. Energetica combineert modaliteiten zoals Hypnose, Geleide Beeldvorming, Psychosynthese, Sensorimotor Psychotherapie, EFT (Emotional Freedom Techniques), en meer. Energetica kan worden omschreven als een holistische behandeling die gebruik maakt van verschillende methoden om de patiënt te helpen inzichten te verwerven via veranderde bewustzijnstoestanden. Patiënten worden door positieve veranderde toestanden geleid, die nuttig zijn voor genezing.

Geschiedenis van Energetica in Psychologie en Psychiatrie.

Energetica vindt zijn oorsprong in het werk van de Zwitserse psychiater Edgar Allan, die een student was van Alfred Adler. Hij richtte zijn werk op de psychosomatische behandeling van geestesziekten, en in het bijzonder schizofrenie. In zijn studies ontdekte hij dat bepaalde hormonen, mineralen en vitaminen een belangrijke rol spelen bij de geestesziekten van verschillende mensen. Hij merkte ook op dat wanneer je deze stoffen eenmaal in je systeem hebt, je een verhoogde immuniteit tegen de geestesziekte hebt. Deze ontdekking wordt 'Energetica' genoemd en is de reden waarom mensen die deze stoffen in hun lichaam hebben, minder kans hebben om gediagnosticeerd te worden met geestesziekten.

Hoe Energetische Therapieën gebruiken

Energetische therapieën zijn bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met psychotherapie of als een op zichzelf staande behandeling. De voordelen van energetische therapie worden gevoeld als gevolg van consequente beoefening. Patiënten zullen zich moeten bezighouden met een aantal oefeningen zoals geleide visualisaties, auto-hypnose, energie bewegingsoefeningen en energie-diëten. Het doel van deze oefeningen is om patiënten te helpen hun lichaam te ervaren als een energetisch systeem en hun relatie met emoties te herbedraden. Dit proces wordt het best begeleid door een opgeleide therapeut.

Voordelen van Energetische Therapie.

Energetische therapieën hebben veel potentieel om mensen te helpen hun welzijn te verbeteren. Omdat ze patiënten aanmoedigen om hun lichaam en emoties te zien als energetische systemen, kunnen ze gebruikt worden om een aantal problemen aan te pakken, zoals:

  • Stress en angst. Energetische therapieën kunnen patiënten helpen hun hersenen opnieuw te bedraden, zodat ze minder kans hebben om stress en angst te ervaren. Dit kan nuttig zijn voor mensen die leven met de spanningen van een baan, familie of andere dagelijkse uitdagingen.
  • Relatieproblemen. Mensen met relatieproblemen kunnen hun hersenen zodanig heroriënteren dat ze minder snel boosheid, wrok en frustratie voelen. Dit kan ook nuttig zijn voor mensen die niet begrijpen waarom ze zich in een relatie zo voelen.
  • Gewichtsproblemen. Veel mensen worstelen met problemen die te maken hebben met voedsel en lichaamsbeeld. Energetische therapieën kunnen helpen de hersenen opnieuw te bedraden, zodat iemand minder snel te veel eet of ongeordende gedachten heeft over zijn lichaam. Dit kan nuttig zijn voor mensen die worstelen met eetbuien of purgeren.
  • Emotionele onevenwichtigheden en stress. Energetische therapieën kunnen helpen de hersenen opnieuw te bedraden, zodat iemand zich minder snel overweldigd of gestrest voelt door bepaalde emoties. Dit kan nuttig zijn voor mensen die last hebben van angst- of paniekaanvallen die verband houden met specifieke emoties, zoals schuld of schaamte.
  • Lichamelijke onevenwichtigheden. Energetische therapieën kunnen helpen om de hersenen opnieuw te bedraden, zodat iemand minder kans heeft om fysieke onevenwichtigheden te ervaren, zoals rugpijn of hoofdpijn.

Meer informatie over hoe deze therapieën zelf toe te passen kan bij een opleiding energetisch therapeut.

Conclusie

Energetica kan worden omschreven als de studie van de aard van energie. Energie is een primair, onveranderlijk en onverwoestbaar aspect van al het leven. In therapie is Energetica een methodologie die zich richt op Altered States of Consciousness (ASC) en de ervaring van 'Energie'. Energetica combineert modaliteiten zoals Hypnose, Geleide Beeldvorming, Psychosynthese, Sensorimotor Psychotherapie, EFT (Emotional Freedom Techniques), en meer. Energetica kan worden omschreven als een holistische behandeling die gebruik maakt van verschillende methoden om de patiënt te helpen inzichten te verwerven via veranderde bewustzijnstoestanden. Patiënten worden door positieve veranderde toestanden geleid, die nuttig zijn voor genezing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.