Gezondheid

De kracht van Klankschalen meditatie

Klankschalen meditatie

Klankschaal meditatie brengt je in een toestand waarin je niet in staat bent aan iets anders te denken dan aan het hier en nu. Het betekent niet dat je gedachten allemaal bevroren en nutteloos zijn, maar eerder dat je geen energie of focus in je gedachten steekt. In ons leven hebben we de neiging onze gedachten de vrije loop te laten. We staan toe dat onze gedachten een soort statische verlichting zijn. Dit betekent dat we er geen controle over hebben. Omdat we er geen controle over hebben of er geen verantwoordelijkheid voor nemen, hebben ze geen dynamische betekenis in ons leven. De enige reden waarom je kunt mediteren is omdat je beseft dat het enige dat enige betekenis heeft, datgene is wat er op dit moment gebeurt.

Door te mediteren op het woord “hier”, breng je je aandacht hier. Je staat toe dat je aandacht naar deze plek gaat, maar niet naar een andere plek dan deze plek. Het maakt niet uit waar je je aandacht neerlegt; het maakt gewoon geen verschil. Deze plaats is voorbij alle plaatsen en alle tijden. Het is alles en overal, en het is in het “nu”.

Dit is waar Klankschalen meditatie een vorm van actief denken wordt. Als je je concentreert op het woord “hier” terwijl je “hier” inademt, richt je in feite je aandacht op alles wat zich binnen dit woord bevindt. Door je aandacht op het woord “hier” te richten, kun je niet voor de gek worden gehouden door verwarrende gedachten over wat je nu eigenlijk opmerkt. Je kunt ook niet voor de gek worden gehouden door gedachten die afdwalen. Gooi die gedachten weg die afdwalen in fantasie. fantasie is als een heldere slang; de Warren is geen partij voor de slang. Door de realiteit van wat hier nu is in je op te nemen, ben je in een staat van volmaakte vrede. Het maakt niet uit welke gedachten er opkomen; het maakt niet uit welke beelden er verschijnen, je bent in staat je focus te houden op het hier en wat hier nu is.

De ademhaling is actief; je merkt actief alles op wat hier op dit moment is. Door alles wat er op dit moment is grondig op te merken, ben je in staat volmaakte vrede te bewaren. Nu je beseft dat dit volmaakte vrede is, hoe meer je je bewustzijn hierop richt, hoe meer het hele overzicht van alles wat er in dit moment is, je volmaakt helder zal worden. Het is echter zeer wel mogelijk dat u iets over het hoofd ziet. Per vergissing kunt u denken dat u volmaakte vrede opmerkt en in plaats daarvan een tafereel van conflict en stress zien. Voor dat moment kunt u een andere gedachte kiezen die meer opbeurend is. Door de hoeveelheid oppervlakte die je tegenkomt terug te brengen tot alleen het essentiële, ben je in staat volmaakte vrede te bewaren, ongeacht de verstrooide gedachten en beelden.

Door geen enkele gedachte zwaarder te laten wegen dan nodig is, ben je vrij om alles in dit moment te aanvaarden als precies zoals het is. Aanvaarding lijkt misschien een taak, maar het is je niet gegeven. Het is de volgende stap die je wordt gegeven en alles wat je moet doen vereist dit. De taak van aanvaarding wordt gevraagd door alles los te laten wat je niet bevalt aan dit moment; alles wat niet van liefde, vrede, harmonie, mededogen of vreugde is. Deze taak wordt vervuld wanneer je in een gedachte ademt en haar ziet zoals ze is; niet zoals je zou willen dat ze zou zijn. Aanvaarding maakt ruimte voor meer bewustzijn en hoe meer je kijkt met aanvaarding, hoe meer je in staat bent het te ervaren.

Bewustzijn is de plaats waar de geest niet kan binnendringen. Hypocrisie en verzet tegen de eenvoudigste waarheid bepalen het pad van een mens. Weerstand bieden tegen zo’n pad is weerstand bieden aan het liefdevolle onderricht van je leraren, en uiteindelijk de problemen en de kritiek op jezelf onder ogen zien. Je leraren waren er om je een weg te wijzen; ze zijn er niet om je iets meer te laten zien, en uiteindelijk herinneren ze je aan iets dat je al wist. Als je naar je leraren zou kijken als stappen op een pad, in plaats van als voltooiing, kun je je gemakkelijker door hen laten leiden naar de volgende stap. Dit vereist dat je directer kijkt naar waar je bent op je pad om je te verbinden met de volgende stap.

Als je de woorden “ik kan” zou laten staan in plaats van “doen”, of “doen”, dan zou er geen mogelijkheid voor je zijn om ooit voorbij die overtuigingen te komen. Zelfs op dit moment zou de oneindige kracht die door je heen stroomt, voorkomen dat je ooit verder komt dan die overtuigingen. Als je overtuigingen hebt die je liever niet zou hebben, dan zul je daaraan gebonden blijven. Deze overtuigingen maken geen deel uit van je oorspronkelijke schepping, maar worden in plaats daarvan door het ego geschapen als spirituele alternatieven voor het ware zelf. Bijvoorbeeld, misschien ben je bang voor het idee dat je onvoorwaardelijk meer van iemand houdt dan van jezelf. Misschien geloof je dat je veel meer gefocust zou moeten zijn op je carrièrepad om meer geld te verdienen dan je nu al doet. Dit zijn misschien fysieke zelfbeperkende overtuigingen, maar de subtielere overtuigingen die je hebt zijn net zo sterk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.